mandag 20. februar 2012
Tørket kylling
Her kommer det enda en enkel oppskrift. Denne gang er det tørket kylling som står på menyen. Mange av oss hunde-eiere er vant til å bruke rent kjøtt som godbiter. Men det det kan være klissete og upraktisk hvis man skal ut på tur. Noen ganger er det ønskelig å bare kunne putte noen godbiter rett i lomma, uten å tenke på å ha det i en pose og ta med våtservietter. Holdbarheten blir også lengre. Og ikke minst er det enkelt å lage.
Først må du ha rått kyllingkjøtt. Her har jeg brukt ett kyllingbryst.
Prøv så å skjær så tynne skiver av kyllingbrystet som du klarer Hvis du skjærer med kjøttfibrene som vist på bildet under, og så blir kyllingkjøttet seigere og gir hunden litt mer å tygge på. Men du velger selv hvordan du vil skjære opp kjøttet. det viktigste er at det blir tynne skiver.
Legg kyllingskivene flatt på ett stekebrett dekt med bakepapir.
Stek de på 100 grader i ca 2 timer. Følg med så de ikke blir brent. De skal føles tørre når de er ferdige.
Nå kan du velge om du vil ha kyllingen sånn som den er, eller om du vil dele den opp i mindre biter. Det er enkelt å dele de opp med en kniv eller ved å bryte de i biter.
Og sånn kan du lett lage noen kjempegode treats til hunden som er enkle å ta med seg ut på tur:-)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Godbiter som dette koster en formue i butikken, det er faktisk billigere å kjøpe kyllingfilet og lage dem selv :) Kjempefine, tørre godbiter til kresne hunder på utstilling og andre steder hvor man må jobbe litt for å få og holde hundens fokus :)
SvarSlettja, jeg tror ikke det finnes den hunden som ikke liker disse godbitene:-)
SlettSupert! Skal prøve dette til drektig tispe som ikke vil spise noe særlig.....
SlettHvor lenge er de holdbare?
SvarSlettFunker fjell med kalkun også... skar av litt fra kalkunfileten til nyttår.
SvarSlettOver og undervarme? Hvordan er det å steke flere brett om gangen ?
SvarSlett