fredag 3. februar 2012

Halloween treats



Halloween er her og vi har en kjempegod treat til våre hundevenner. Oppskriften til disse godbitene fant jeg i ett svenskt blad som heter Hembakat. De er fylt med kyllinglever, og hunden vil være villig til å gjøre mange tricks for å få de. I hvertfall så hadde jeg en hund rundt meg mens jeg lagde de som ikke ville vike fra kjøkkenet. For dette luktet godt. Fornøyd ble han også når han endelig fikk smake.




Her er oppskriften:

Mørk deig:
150 gr kyllinglever
litt vann
ca 100 gr hvetemel

Lys deig:
125 gr hvetemel
125 gr maismel
0,5 dl maisolje (eller en annen nøytral olje)
ca 1,25 dl vann
 Maismel og kyllinglever kan du få kjøpt hos velassorterte matvarebutikker. Jeg kjøpte det hos Meny.



Kok kyllingleveren i ca 15 minutter til det er gjennomkokt. Del den opp i mindre biter og ha det i en blender.



Mos alt sammen med litt vann, slik at den blir litt flytende, og ser ca slik ut. Tror jeg brukte 2-3 sp med vann.



Ha i mel til du får en fin deig som er lett og jobbe med, og ser ca sånn ut.



Så skal den lyse deigen lages. Ha mel, maismel og olje i en bolle.



 Tilsett vann og bland alt sammen til du får en deig på ca. samme konsistens som den mørke deigen.



Så skal den lyse deigen kjevles ut til den er ca 1/2 cm tykk. Ta en bit av den mørke deigen og rulle den til en pølse som er ca 1 cm tykk. Legg den på den lyse deigen og rull den lyse deigen rundt pølsen til hele pølsen er dekt. Ta en kniv og skjær løs pølsen fra resten av den lyse deigen. Ta så mer av den mørke deigen og gjenta. Gjør dette til du har brukt opp all deigen.



Skjær så pølsene i ca 1/2 cm tykke skiver og legg de på en stekeplate med bakepapir. Stek de i oven på 150 deg C i ca 20 minutter til de blir tørre og harde.



og så har du noen sunne og kjempegode treats til hunden, som den kan kose seg med denne halloween-helgen:-)




Her er noen få tips på hva dere kan finne på med hundene deres i helga: Halloween med hunden
Ønsker dere alle en kjempefin halloween- helg:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar