fredag 3. februar 2012

Sjakkruter




Her er oppskrift på hundenes egne sjakkruter til jul. Dette er noen kjempegode hundekjeks med kyllinglever. Jeg har brukt den samme oppskriften som ble brukt til Halloween treats.


Her er oppskriften:
Mørk deig
150 gr kyllinglever
litt vann
ca 100 gr hvetemel

Lys deig:
125 gr hvetemel
125 gr maismel
0,5 dl maisolje (eller en annen nøytral olje)
ca 1,25 dl vann
Kok kyllingleveren i ca 15 minutter til det er gjennomkokt. Del den opp i mindre biter og ha det i en blender.



Mos alt sammen med litt vann, slik at den blir litt flytende, og ser ca slik ut. Tror jeg brukte 2-3 sp med vann.



 Ha i 100 g mel til du får en fin deig som er lett og jobbe med, og ser ca sånn ut.



Så skal den lyse deigen lages. Ha mel, maismel og olje i en bolle.



Tilsett vann og bland alt sammen til du får en deig på ca. samme konsistens som den mørke deigen.



Rull så pølser av begge deigene. Du kan velge selv hvor tykk du vil ha de, jeg rullet de til de var ca 1 cm i diameter. Legg en pølse av hver deig ved siden av hverandre. Og legg så en pølse med lys deig over den mørke deigen og mørk deig over den lyse. Slik at det blir sånn som på bildet. Bruk litt vann hvis de ikke vil sitte sammen.



Skjær tynne skiver av pølsen. Hold med fingrene på pølsen mens du skjærer for å holde på fasongen. Juster litt på de etter at du har skjært de for å få de firkantet.



Stek de ved 150 grader i ca 40 minutter til de er harde og tørre. Tiden de bør stå i ovnen kan variere avhengig av hvor tykke eller tynne skiver du lager.
Nå er kjeksene klare for å nytes:-)



God jul!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar