fredag 3. februar 2012

Enkle kjøttdeigkjeks
Ikke så lett å ha foto shoot på gulvet når man har en ivrig hund i nærheten. Men gode var de i hvertfall:-)

Dette er en herlig og enkel oppskrift på hjemmelaget godbiter med kjøttdeig. Disse kjeksene er lagd med maismel, som gjør at de blir helt uten hvete.
Når det gjelder ingredienser som skal brukes til å lage godbiter til hunder, så gjelder det å finne så "rene" ingredienser som mulig. Altså ingredienser som ikke er tilsatt så mye krydder og salt, eller andre tilsetningsstoffer. Så husk på det når dere skal lage noe godt til hunden. Så her vil jeg f.eks. anbefale å bruke kjøttdeig uten tilsatt salt, hvis dere har mulighet til å få tak i det.

Her er oppskriften:
150 gr Kjøttdeig
200 gr maismel
2 msk tørket persille
1 egg
1/4 dl rapsolje
ca 3/4 dl vann

Stek kjøttdeigen med litt olje og la den bli avkjølt. Du bestemmer selv hvor finkornet du vil ha kjøttdeigen. Jeg valge å ha den veldig finkornet, så jeg kjørte den litt i en mikser etter jeg hadde stekt kjøttdeigen. Og slik så den ut.
Bland så kjøttdeigen, maismelet og persillen i en bolle.Bland sammen egget, oljen og vannet.Og ha så de våte ingrediensene i de tørre.Bland det godt sammen til du får en deig. Tilsett mer vann eller maismel etter behov.Deigen blir litt smuldrete, men skal være grei nok å kjevle ut. Kjevle ut til den er ca 0,5 cm tykk. Så tok jeg en pizzakutter og delte deigen først på langs og så på tvers, slik at jeg fikk firkanter på ca 1x1 cm.Legg de på en stekeplate med bakepapir, og stek de i ovnen (gjerne med varmluft) på 150 deg C i ca 20 minutter til de kjennes tørre. Gjerne la de tørke litt i ovnen på ettervarmen hvis det er nødvendig.

2 kommentarer:

  1. Vi prøvde disse med kyllingkjøttdeig! Kjempe hit hos vår Pepsi! :D Tusen takk! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra, og takk for at du deler tipset med oss:-)

      Slett