fredag 3. februar 2012

Ostekjeks med viltsmak




I dag er det fredag den 13, men vi lar oss ikke stoppe av den grunn. Vi disker heller opp med fullkornskjeks til våre firbeinte venner. Prøver fremdeles å holde det litt sunt, så i denne oppskriften så brukte jeg finmalt sammalt hvetemel i tillegg til fint hvetemel.


Her er oppskriften:
1,5 dl hvetemel
1 dl sammalt hvete finmalt
1,25 dl viltkraft
2,5 dl Norvegia
1 sp olje

Bland sammen mel og ost i en bolle.



I denne kjeksen valgte jeg å bruke viltfond. Du kan bruke den fonden eller buljongen du vil. Les på flasken eller pakken for å se hvor mye du trenger til 1,25 dl vann.
Her er den fonden jeg brukte.



Bland kraften og oljen og hell det i mel og osteblandingen. Rør sammen slik at det blir en fin deig.



kjevle ut deigen ca 3-5 mm tykk, og prikk deigen med en gaffel. Trykk ut små rundinger med ett lite glass. Jeg brukte ett shotsglass med en diameter på ca 2,5 cm.



Stek de ved 180 grader i ca 15 minutte til de er gyldne og sprø.



God helg til dere alle:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar