fredag 3. februar 2012

Tørket kyllinglever

Det enkleste er ofte det beste!

Godt nyttår til dere alle! Håper det ble en fin nyttårsaften for hundene deres, og ikke alt for traumatisk. For vår del så var dette den tredje nyttårsaften for Linux. det har gått ganske bra tidligere, så vi var ikke så bekymret for hvordan dette skulle gå. Han likte det det ikke og ville ikke stå i vinduet å se ut, men å gå ut på tur ville han. Han begynte å mase ca. ti på tolv når fyrverkeriet begynte for alvor. Men det var ikke sjans for at vi ville gå ut med han da. Men alt i alt så gikk det ganske bra, uten for mye nerver.

Men nå er det ett nytt år og tid for nye godbiter. Derfor tenkte jeg å begynne med en kjempeenkel godbit som i tillegg er billig. Enklere kan det ikke bli, nemlig tørket kyllinglever. Jeg brukte kyllinglever som ble til overs når jeg lagde sjakkruter til jul.
Her er fremgangsmåten.
Ta kyllingleveren og kok den i ca. 15 minutter til den er gjennomkokt.Avkjøl kyllingleveren slik at du klarer å skjære den i tynne skiver.Legg den utover på stekebrett og stek de på 100 grader varmluft i ca 1 time eller til de er tørre. Og hvis du bruker varmluft så kan du steke flere brett samtidlig, som er veldig praktisk.
Dette gir noen supre godbiter som ikke krever noen bakeferdigheter, og som jeg tror alle hunder vil sette stor pris på. Ganske billig blir det også. Så dette er en vinn-vinn-situasjon. Har du ikke prøvd å lage hjemmelaget godbiter til hunden din ennå, så er dette virkelig måten å starte på.
Disse godbitene holder seg i 1-2 uker i en tørr og tett beholder. Det går også kjempebra å fryse de, da holder de seg opp til 6 måneder. De tiner superraskt, så det trengs ikke noe planlegging. Bare ta godbiter fra fryseren når du skal ut på tur og legg de i lomma,så er de klare til å nytes av hunden når som helst.Godt nyttår!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar