mandag 27. februar 2012

Bursdagskake til hundJa, du leste riktig, her kommer det faktisk en oppskrift på burdagskake til hunden som faktisk ser ut som en kake:-) Denne er lagt med skinkebiter, og ble en stor suksess første gangen jeg lagde den til Linux 2 årsbursdag. Vi feiret faktisk bursdagen hans. Og ja, selvsagt er det våre egne behov vi får dekt ved å feire bursdagen hans. Men det var koselig å ha en unnskyldning til å samle noen av den nærmeste familien, og servere noe godt til både to- og firbeinte.
Så da tenkte jeg å dele oppskriften på bursdagskaken med dere her på bloggen. Og nå i helgen hadde Linux bursdag igjen, så nå er Sniffit's egen sjefsmaker blitt 3 år:-)Under ser du bilde av de 2 hovedingrediensene i kaken. Det ene er babymat, her er det bare å velge den typen du vil ha. Grunnen til at vi bruker babymat er at det er en enkel løsning for å få inn næringstoffer i kaken uten å måtte lage det fra bunnen av. Og så inneholder ikke babymat mye krydder og salt, som hunden sefølgelig ikke skal spise så mye av. Og så er det noen skinkebiter til å strø på toppen.


Her er ingrediensene til kaken:
1,75 dl hvetemel
1 ts bakepulver
0,5 dl mykt eller smeltet smør
0,5 dl nøytral olje
1 glass babymat (velg selv hvilken type du vil bruke)
2 egg
ca 30 gr skinkebiter


Start med å ha babymaten, eggene, smør og olje. Husk at smøret må være mykt. Evt. Så kan du smelte smøret før du har det i.


Rør dette godt sammen. Og, ja nå ser det bare helt kvalmt ut, og minner om noe jeg ikke skal si hva er. Men det blir bedre snart.


Tilsett melet og bland det sammen.


Nå har du fått en røre som ser slik ut. Ikke det lekreste synet, men det endrer seg etter at den blir stekt.


Smør formen med smør. Jeg hadde også bakepapir i bunnen på formen. Her har jeg brukt en 18 cm rund springform. Du kan bruke den formen du vil, bare den ikke er for stor. Det blir ikke en så stor kake dette.Hell i kakerøre i formen.Så strødde jeg skinkebitene over kaken. Hvis du vil så kan du heller blande skinkebitene i røren før du heller den i formen.Stek den i oven på 160 grader i 45-60 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om den er ferdig.


Nå er den lekker og til å spise opp.


Måtte pynte litt for å få fram bursdagsfeelingen. Så dandere ett kakestykke lekkert i matskåla med en liten dæsj youghurt. Du trenger selvsagt ikke gjøre det slik som jeg har gjort her, det er jo mest får å få tatt bilde av det. Og dropp yoghurten hvis hunden ikke tåler eller liker det.
 

Relaterte innlegg:

6 kommentarer:

 1. Supert innlegg - vurderer å teste oppskriften i dag!!

  SvarSlett
 2. Kjempebra, den anbefales:-)

  SvarSlett
 3. Takk for flott oppskrift, den gikk fort ned:)

  SvarSlett
 4. Æ ska bruke oppskrifta på bursdagen til valpen min! Ho har jo så sykt matlyst!

  SvarSlett
 5. Det er løk i babymat, ettersom det er giftig for hunder er det ikke anbefalt å bruke dette.. Kanskje du burde opplyse leserne om ting som er giftige og IKKE skal gis til hunder?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvis du gir hunden mye løk kan den bli dårlig av det ja,men i små mengder er det ikke farlig. Faktisk. Hunden min har fått i seg løk gjennom middagsrester flere ganger og har ikke blitt dårlig i magen engang. Og du får tak i barnemat uten løk. Var ingen løk i den jeg har brukt i denne kaken.

   Slett