fredag 30. mars 2012

Bursdagscupcakes
God påske!
I dag er starten på påskeferien for mange av oss, og vi i Sniffit ønsker alle en flott påske med masse sol. Påske er tid for kos for de fleste, og vi har påskekosen til hundene. Så her kommer det en oppkrift på cupcakes eller muffins til hunder.
Jeg har lett en stund etter en muffins-oppskrift som passer til hunder, men fant ikke så mye av det. Så da prøvde jeg å lage en selv, og synes det ble ganske så vellykket. Så bra ble det, at jeg ønsker å dele oppskriften jeg kom fram til med dere her på bloggen. Disse cupcakene er perfekt til bursdager eller høytider som f.eks. nå til påske. Jeg valgte å bruke kjøttdeig og ost for å gi god smak til cupcakene.


Her er ingrediensene:
4  dl hvetemel
1/2 dl havregryn
2 ts bakepulver
1/2 dl olje
2 dl kraft eller vann
1 egg

50-100 gr stekt kjøttdeig
ca 50 gr ost


Pass på at ingrediensene du bruker inneholder minst mulig salt og krydder. Velg om mulig kjøttdeig uten tilsatt salt. Og det samme gjelder hvis du velger å bruke kraft.


Ha de tørre ingrediensene, hvetemel, havregryn og bakepulver i en bolle. Og bland det godt.


Ha i kjøttdeigen og osten til de tørre ingrediensene, og bland det sammen.


Så blander du de våte ingrediensene sammen. Vann/kraft, olje og egg.


Så heller du de våte ingrediensene i de tørre, og blander det sammen. Det trengs ikke så mye røring til, så rør kun til du har akkurat fåt blandet alt og ikke mer. Hvis du rører for mye så blir muffinsene tunge og seige.


Sånn skal det se ut.


Fordel så røren i muffinsformer. Du kan velge selv om du vil lage mini, medium eller store muffins. Lag den størrelsen du synes passser best til hunden din. De på bildene er medium størrelse. Stek de på 250 grader i ca 8-10 minutter for denne størrelsen. Steketiden kan variere fra ovn til ovn, og på størrelsen på muffisene.
Kos dere masse med hundene deres påsken:-)

 

Relaterte innlegg:3 kommentarer:

  1. Så koselig med påskesnacks til hunden, de ser skikkelig gode ut! Hvor har du kjøpt de utrolig søte muffinsformene?

    SvarSlett
  2. Hei, disse er kjøpt på kakburken.se. Kan hende de har de på kakeboksen.no også:-)

    SvarSlett
  3. Muffinsene er nå ferdigstekte og klare til 10 års-dagen i morgen, de ser flotte ut!! Jeg gjorde litt om på oppskriften fordi jeg hadde ikke revet ost, men tok et glass med barnemat istedet (kalkun og grønnsaker) for å få litt mer smak.

    SvarSlett