onsdag 7. mars 2012

Smakfulle kyllingkjeks


Hei og god onsdag, Det er så herlig nå når det begynner å bli lysere, og så har vi hatt så fint vær med masse sol i det siste her i Trondheim også, som gjør at vi merker det ekstra godt. Dette fantastiske været og lyset gjør at ihvertfall jeg får lyst til å være ute, enten på skitur eller en lengre gåtur i skog og mark med drikke og niste. Og så må vi ha med noe godt til hunden også. Her får du oppskrift på smakfulle kyllingkjeks, som garantert vil gjøre seg bra på tur.Her er oppskriften:
1 kokt kyllingbryst
120 g hvetemel
120 g maismel
1 ts persille (kan bruke både fersk og tørket, eller sløyfe)
1 egg
ca 1 dl vann eller kyllingkraft
1/4 dl nøytral olje, f.eks. rapsolje

Del kyllingbrystet i biter og ha det i en blender. hvis du ikke har en blender så del kyllingkjøttet med med kniv til du får den størrelsen du ønsker på bitene.


Så da vil det til slutt se slik ut. Hvis du har delt kyllingen opp kun med kniv, så vil det ikke se så most ut. Men det gjør ingenting, det betyr bare at du får større kyllingbiter i kjeksene.


I en annen bolle heller du i hvetemel, maismel og persille. Bland det sammen.


I melblandingen har du nå i resten av ingrediensene, kylling, kraft eller vann, olje og egget.


Bland alt godt sammen til du får en deig. Ha i mer mel eller vann om det er nødvendig. Og da ser deigen slik ut:


Da gjenstår det bare å kjevle ut deigen til den er ca 5 mm tykk, og så trykk ut figurer eller del den i passende biter med en pizzaskjærer.


Lekk bitene på en stekeplate og stek de ved 150 grader i ca 15 minutter. Følg med så de ikke blir brent.


Avkjøl og ha de i en tett beholder, klar til å nytes:-)


3 kommentarer:

 1. Takk for enkel og fin oppskrift:) Har nettopp laget en dobbel porsjon her og hunden min (dansk svensk gårdshund) tripper av glede:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra, skikkelig koselig å høre det:-)

   Slett
 2. Tusen tusen takk for en fin side. Hunden min og jeg elsker denne siden :-) Har akkurat et brett med tunfiskkjeks i ovnen. Det har jeg ikke prøvd før så nå blir det spennende å se om Barko liker dem :-) Så mange fine og lette oppskrifter her. Så igjen takk for at du gidder å dele :-) Hilsen fra Venke og Barko

  SvarSlett