onsdag 16. mai 2012

17 mai treatsTunfiskpinner
 
Tiden er inne igjen for selveste 17. mai og vi i Sniffit ønsker å diske opp med noe snadder. Dagen skal jo bestå av gå i tog, leker og mye godt, så dette er altså en perfekt dag å feire sammen med hunden.


Godbiter er kjekt å ha hvis du skal ha med hunden blant store folkemengder, spesielt hvis hunden ikke er vant til det. Dexter som er en herlig shetland sheepdog på 3 år, har jobb som smakstester på det vi baker her på bloggen. Han er ikke så veldig glad i fremmede mennesker og kan ta ganske lang tid før han varmer opp til de. Derfor er han veldig på vakt når han er ute blant store folkemengder og klar til å bjeffe hvis han føler det blir for skummelt. Han har hatt stor fremgang når det gjelder å trene på dette, og er nå klar til å få testet seg skikkelig på 17 mai.  Og da må han ha noen smakfulle godbiter for å distrahere han litt fra alt 'styret' rundt han, slik at dagen blir en moro treningsdag på det å være nære mange fremmede mennesker med høy energi.

Så her kommer Dexters valg av godbiter: Tunfiskpinner som er rask å lage.

Ingredienser
1 boks tunfisk i vann
1 egg
2 sp nøytral olje
50 gr havrekli
200 gr hvetemel


Åpne boksen med tunfisk og ha både tunfisken og vannet i en bolle. Smuldre fisken litt med fingrene.


Tilsett egget og oljen til fisken og bland det sammen.


Ha så  havrekli og ca 100 gr av hvetemelet til å begynne med, tilsett mer etterhvert for å få en fin deig.


Sånn skal deigen se ut.


Kjevle ut deigen til den er ca 5 mm tykk og bruk en pizzaskjærer for å skjære ca 10 cm lange og 5 mm tykke pinner. Eller lag de i den størrelsen som passer for hunden din.


Stek de på varmluft ved 150 grader i ca 25-30 minutter til de føles sprø. Steketiden kan variere avhengig av ovn og størrelse på kjeksene. Avkjøl pinnene på rist.


Og vips så har du fantastiske godbiter til hunden. Oppbevar de i en tett beholder i opp til 2 uker. Hvis du fryser de holder de i opp til 6 måneder.


Her ser dere Dexter som sammen med oss ønsker dere alle en fantastisk 17 mai med masse godt for både to- og firbeinte:-)

 

Dexter anbefaler også:
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar