torsdag 26. april 2012

LeverstjernerSå herlig at det endelig begynner å bli vår. Merker det på Linux også som nesten er litt våryr, og har det travelt med å lukte på alle de spennende luktene som kommer frem nå når snøen smelter.

Og her kommer oppskriften på leverstjerner som jeg lovte i påsken. Disse har blitt en stor favoritt blant de hundene som har smakt dem. Også er det spesielt greit å ha noen godbiter som smaker ekstra godt nå som det er så mye spennende å snuse på.


Her har jeg brukt svinelever, men det funker like bra med annen lever. Ta den leveren du får tak i. Doble gjerne oppskriften slik at du har godbiter en stund, og de egner seg godt til å fryses.

Ingredienser:
150 gr kokt svinelever
litt kraft eller vann
1 egg
1 sp olje
50 gr fullkorn hvetemel finmalt
ca 50 gr hvetemel (eller til du får en passende deig å jobbe med)Kok svineleveren, del den i mindre biter og ha det i en kjøkkenmaskin slik som vist på bildet under eller bruk en stavmikser. Tilsett litt kraft eller vann til du får en sammenhengende masse som ikke er alt for flytende.


Ha levermassen i en bolle og tilsett egg og olje.


Bland dette sammen og tilsett fullkornsmelet. hvor mye av det vanlige hvetemel du trenger, er avhengig av hvor mye vann eller kraft du har brukt. Tilsett litt av gangen til du får en deig som er enkel å jobbe med.


Og slik skal deigen se ut.


Så er det bare å kjevle ut til den er ca. 2-5 mm tykk og trykke ut kjeks med en liten  utstikker. Eller du kan dele den opp i passende biter med en pizzaskjærer.


Stek de i ovnen på 200 grader med varmluft i ca 10 minutter til de er virker sprø. Steketiden kan variere avhengig av størrelsen på kjeksene og forskjell på ovner.


Sånn, nå er det bare å fylle lommene med godbiter og gå ut på tur:-)


3 kommentarer:

  1. Lurer på om jeg skal lage en porsjon av dette for å "bestikke" Leonbergeren som faren min har. ;-)

    SvarSlett
  2. Hvor lenge koker du leveren 😉? Guttene mine elsker tunfiskgodbitene😉

    SvarSlett