onsdag 8. februar 2012

GulrotkjeksDenne oppskriften fant jeg i en bok som heter "Baka eget hundgodis" Og hovedingrediensen i disse kjeksene er kokte gulrøtter. Det er faktisk en del hunder som liker smaken av kokte gulrøtter, hvis hunden din ikke har smakt det ennå, så har du muligheten nå. Dessuten inneholder disse kjeksene masse fiber og næringstoffer i form av havrekli og hvetekli.
Her er oppskriften:
150 gr kokte gulrøtter
1/4 dl hønsebuljong
150 gr hvetemel
50 gr havrekli
50 gr kruskakli
1 egg
1/4 dl rapsolje

Ha de kokte gulrøttene i en blender eller bruk en stavmikser.Ha i kyllingkraften og mos det skikkelig godt sammen.Bland sammen hvetemel, kruskakli og havrekli i en bolle.ha i gulrotmosen, olje og egget.Bland det godt sammen slik at du får en deig.Ha mel på kjøkkenbenken og kjevle ut deigen til den er ca. 5 mm tykk. Bruk så en pizzakutter og del deigen inn i strimler som er ca. 1,5 cm bred. Og del de så opp i trekanter som vist på bilde.I oppskriften så står det at de skal stekes på 150 grader ( helst med varmluft) i ca 20 minutter til de er sprø. Jeg stekte de i 35 minutter før jeg syntes de var sprø nok. Oppbevar de i en tett beholder i opp til 2 uker. Hvis du fryser de holder de i opp til 6 måneder.3 kommentarer:

  1. For en fantastisk side! Denne skal jeg følge med på. Ikke bare er godbitene sunnere, men det blir kanskje billigere i lengden å lage de selv også?Iallefall de som inneholder billige ingredienser som gulrot og kjøttdeig(kan tenke meg at kyllingkjøttdeig også kan brukes).. Legger til linken til bloggen din på min blogg! :-)

    SvarSlett
  2. Hei Wenche, så bra at du liker bloggen vår. Og supert at du legger linken på bloggen din. Det setter vi pris på:-)

    SvarSlett
  3. Finner ikke oppskrift på den. Fin blogg 🐾🐾

    SvarSlett