mandag 13. februar 2012

LaksekjeksHei og god mandag til dere alle!
I dag har jeg en fantastisk oppskrift på godbiter til hundene deres. Det er også en oppskrift som jeg fant i boken "baka eget hundgodis." Disse kjeksene er proppfulle av smakfull laks, og alt det gode det følger med seg. Det er det som er så bra med å lage hundegodtet selv, det at du kan velge gode råvarer og du vet at de er helt fri for tilsetningstoffer.
Her er ingrediensene:
200 gr laksefilet
ca 1 dl vann
150 gr maismel
150 gr hvetemel
1/4 dl nøytral olje
1 egg

Kok laksen i ca 15 minutter til den er gjennomkokt og avkjøl den. Kok gjerne litt ekstra laks, så kan du tilsette laks i maten til hunden samme dag.
Ha laksen i en mikser sammen med 1 dl vann. Jeg brukte 1 dl av kokevannet til laksen.Bland det godt sammen til det blir en glatt røre.Ha maismel og hvetemel i en bolle og bland det godt sammen.Tilsett lakserøren, oljen og egget.Bland det godt sammen til det blir en fin deig. Tilsett mer mel eller vann om nødvendig.Da er det klart for å kjevle. Ha mel på kjøkkenbenken og kjevle ut deigen til den er ca 5 mm tykk. Nå kan du bruke en utstikker og stikk ut kjeksene. Jeg valgte en liten utsikker formet som kløver. Skulle egentlig hatt en som var formet som en fisk, men det hadde jeg da altså ikke. Men det er ikke så viktig hvordan de ser ut heller. Det viktigste er å ha rett størrelse som passer som en godbit til hunden din.Du kan også gjøre det mye enklere ved å kutte opp deigen i passende biter med en pizzaskjærer.I oppskriften står det at kjeksene skal stekes ved 150 grader (varmluft) i ca 15 minutter til de er gylne og sprø. Jeg stekte de i 25 minutter før jeg ble fornøyd. Avkjøles på rist.
Nå er de klare til å nytes:-)Oppbevares 1-2 uker i en tett beholder, eller opp til 6 måneder i fryseren.
1 kommentar:

  1. Tusen hjertelig takk for en flott oppskrift. Rufus hunden min elsker dem 😄

    SvarSlett