torsdag 7. juni 2012

Oreo til hunder

Oreo til hunder

De fleste vet nok hva Oreos er, og her har vi mest for morro skyld lagd en variant for hunder. Disse er lagd av svinelever, og fyllet er phildelphia med kjøttdeig.
Hunder skal ikke ha så mye av meieriprodukter, men de fleste tåler det i små doser. Og en god del hunder er også glade i det. Men hvis du vet at hunden din er følsom mot meieriprodukt så kutter du ut fyllet. Selve oppskriften på kjeksen er den samme som i innlegget Leverstjerner.


Her er ingrediensene:
150 gr svinelever
litt kraft eller vann
1 egg
1 sp olje
50 gr fullkorn hvetemel finmalt
ca 50 gr hvetemel (eller til du får en passende deig å jobbe med)


Du trenger ikke å bruke svinelever, alle typer lever fungerer like bra. Så bruk den leveren du får tak i.


Kok svineleveren, del den i mindre biter og ha det i en kjøkkenmaskin slik som vist på bildet under eller bruk en stavmikser. Tilsett litt kraft eller vann til du får en sammenhengende masse som ikke er alt for flytende.


Ha levermassen i en bolle og tilsett egg og olje.


Bland dette sammen og tilsett fullkornsmelet. hvor mye av det vanlige hvetemel du trenger, er avhengig av hvor mye vann eller kraft du har brukt. Tilsett litt av gangen til du får en deig som er enkel å jobbe med.


Og slik skal deigen se ut.


Kjevle ut deigen til den er ca 2-5 mm tykk. og stikk ut små rundinger. Det er ikke så nøye hvor store rundingene er. Det viktigste er at størrelsen passer til hunden din. Jeg brukte ett drinkmål som du ser på bildet under. Hvis du prikker deigen med en gaffel etter at du har kjevlet den ut så slipper du at kjeksene blåser seg opp under steking.Stek de på 150 grader med varmluft i ca 20 minutter til de blir sprø. Steketiden kan variere avhengig av ovn og størrelsen på kjeksene.

Lag så fyllet:
philadelphia
litt kjøttdeig eller skinke

Skjær kjøttdeigen eller skinken i små biter og bland det sammen med osten.


Ta en kjeks og smør på litt av fyllet og legg en kjeks til på toppen. Og voila, så har du dine egne oreos til hunden din:-)


 

 

Relaterte innlegg:Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar