fredag 22. juni 2012

Tørket svinekjøtt


Her kommer enda en genial og enkel treat som hunder simpelthen elsker, tørket svinekjøtt. Kjøp en pakke frosne svinekoteletter, og la de tine litt på kjøkkenbenken. De er enklest å skjære opp mens de ennå er litt frosne. Skjær de opp i strimler som er mellom 2-5 mm tykk. Og pass på at du fjerner alt fett og bruker kun rent kjøtt.
Hvis du har med fett på bitene du skal tørke i ovnen, så vil fettet smelte og gjøre det hele ganske bløtt og klissete. Dette lærte jeg på den tunge måten, så vær flinkere enn meg til å fjerne fettet på strimlene som du ser på bildet under.


Stek de i ovnen ved 100 grader. Hvis du bruker varmluft så kan du sette inn flere brett samtidlig. Steketiden er ca. 2-4 timer. Det er litt vanskelig å si akkurat hvor lang tid det vil ta, fordi det er avhengig av tykkelsen på strimlene. Men følg med, og hvis du snur strimlene etter ca 1 time så vil de tørke litt fortere. Strimlene er ferdige når de kjennes tørre og ikke er så lett å bøye.


Som sagt, så simpelthen elsker hunder disse godbitene. Jeg har i hvertfall ikke ennå møtt den hunden som klarer å motstå de. Og hvis du deler de tørkede strimlene i mindre biter, så har du perfekte treningstreats. Jeg bruker å oppbevare disse godbitene i fryseren. De tiner fort, så det er ikke nødvendig med noe særlig planlegging. Og så tåler de opptil 3 dager i romtemperatur.


Det er ikke anbefalt at hunder spiser bein fra svin. Dette er fordi beinbiter kan reise gjennom tarmen og sette seg fast og forårsake stor skade.Dette gjelder også fisk- og fuglebein. Husk også at hunder ikke skal spise bein som er stekt eller kokt. Dette er fordi de splintres i skarpe deler og kan skade hunden.


Ønsker dere alle en fantatisk Sankthans-helg sammen med hundene deres:-)4 kommentarer:

 1. Smart! Elsker oppskriftene dere kommer med <3

  (Har dere tørket lever noe sted, jeg fikk det ikke ordentlig til sist, og har tydelig gjort feil et sted)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra, er så artig å få høre at noen liker oppskriftene :-)

   Fremgangsmåten til tørket lever er her: http://sniffit-no.blogspot.no/2012/02/trket-svinelever_03.html

   La meg høre fra deg igjen hvis du ikke får det til, så kanskje jeg kan hjelpe:-)

   Slett
 2. Det er ikke anbefalt at hunder spiser bein fra svin. Dette fordi beinbiter kan reise gjennom tarmen, sette seg fast og forårsake stor skade. Dette har vi dessverre opplevd med vår hund. Ikke fisk, fugl eller fleskebein.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for kommentaren. Jeg har oppdatert innlegget med infoen du kom med.

   Slett